Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо никога не беше в подходящия отбор в подходящото време, смята Рос...

Алонсо никога не беше в подходящия отбор в подходящото време, смята Рос Браун

28
0
Люис Хамилтън,Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Отговорникът по спортните въпроси в F1 Рос Браун смята, че Фернандо Алонсо никога не е бил подходящия отбор в подходящото време и затова не е успял да реализира таланта си в пълна степен по отношение на резултатите и спечелените титли.

Испанецът взе 2 корони с екипа на Рено през 2005 и 2006 г., но можеше да е с доста повече. На два пъти той не успя да триумфира с Ферари, а през 2007 г. не успя и с Макларън.

„Мисля, че Фернандо не спечели толкова, колкото заслужаваше неговият талант, каза Браун. – От една страна защото като че ли никога не беше в правилния отбор в правилното време. Въпреки това той винаги отстояваше своето и носеше отговорност. Той ще ни липсва.

Особено на съотборниците и съперниците му, понеже всеки знае, особено най-добрите пилоти, колко е важно да имаш достоен опонент. Това беше и причината Хамилтън и Фетел да почетат по такъв начин Алонсо след края на състезанието в Абу Даби. Битките между Фернандо, Себастиан и Люис бяха чести, но уважението  и емоциите бяха над всичко.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter