Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо няма да получи свеж двигател в Китай

Алонсо няма да получи свеж двигател в Китай

48
0

Фернандо Алонсо няма да използва четвърти свеж двигател за четвъртия кръг от Формула 1, който ще се проведе в Китай.

След като в Малайзия преди две седмици испанецът кара с третия от позволените си осем двигателя (който в последствие и получи повреда), се говореше, че в Китай той може да преполови лимита си.

Първият двигател на Ферари бе заменен още след квалификацията в Бахрейн, което означава, че той може да бъде ползван евентуално в тренировки. Агрегатът от самото състезание на Сакхир обаче ще бъде монтиран в болида на Алонсо за Китай. Същата процедура ще бъде изпълнена и при Фелипе Маса.

За всеки случай решихме да не ползваме в Австралия двигателите от състезанието в Бахрейн, но пък планираме да направим това в Китай, след като установихме, че те са годни за употреба въпреки случая с прегряването от Сакхир“ – коментира шефът на отдела за двигатели и електроника във Ферари Лука Марморини.

Той допълва: „Бих го описал [състезанието в Китай] като средно натоварване. Има много дълга права, но нищо, което да ни притесни по отношение на двигателя. Освен това температурите обикновено не са толкова високи, което допълнително улеснява работата на агрегата.“