Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нямам нищо против Хамилтън

Алонсо: Нямам нищо против Хамилтън

47
0

Фернандо Алонсо каза, че желанието му Фелипе Маса да спечели шампионата не представлява нищо лично срещу Люис Хамилтън – просто не иска бившият му тим, Макларън, да триумфира.

Испанецът имаше доста напрегнат сезон с Макларън миналата година, като съкрати договора си в края на миналата година, за да се завърне в Рено.

И тъй като мнозина обсъждаха това, че Алонсо предпочита Маса да спечели и е готов да му помогне, испанецът накрая реши да изясни позицията си.

Когато е бил попитан защо отношението му към Хамилтън изглежда толкова лично, Алонсо отговаря: „Не, не е свързано с него. Казах вече няколко пъти, че много уважавам Люис и разговаряме заедно.”

„Миналата година беше същото. Бяхме в стаята за пилотите, разговаряхме и нямахме проблеми. Но мисля, че бих предпочел да спечели всеки тим, но не и Макларън.”

Според Алонсо обаче изглежда малко вероятно Хамилтън да не достигне петото място, от което се нуждае в Бразилия.

„Люис е изразеният фаворит. Той води със седем точки и ако завърши състезанието, това ще бъде достатъчно да спечели състезанието. Не е трудно да завърши в топ пет, тъй като той е достатъчно бърз, че да спечели шампионата. Така че Люис е на път да спечели.”

Алонсо е на мнение, че е малко вероятно някакъв състезателен инцидент да реши титлата в полза на някой от претендентите за титлата.