Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Нормално е да показваме слабости със старите части

Алонсо: Нормално е да показваме слабости със старите части

25
0
2013,Унгария,Ферари,Фернандо Алонсо

В началото на година Ферари изглеждаше в доста добра форма и по всичко изглеждаше, че Фернандо Алонсо отново ще бъде главният съперник на Себастиян Фетел за титлата при пилотите. В последните състезания обаче изглежда, че Скудерията изостава в развитието си и Райконен и Хамилтън създават доста повече затруднения на трикратния световен шампион.

„В края на надпреварата ни липсваше темпо“, заяви Алонсо след края на надпреварата. „Бяхме прекалено бавни и с меките, и с медиум гумите. Накрая единствено се защитавахме.

Трябва много внимателно да разгледаме ситуацията, трябва ни много дълбок анализ. До този момент работата с гумите бе една от силните ни страни. Още в петък обаче си пролича, че в дълга серия от обиколки нямаме темпото на конкурентите ни.“

Фернандо Алонсо изрази съмнение, че ситуацията може да се подобри.

„Случи се подобно на станалото в Бахрейн, когато износването на гумите на задната ос бе сериозно. Нямам обяснение за това. Трябва да подобрим нещата, за да възвърнем формата си.

С гумите от 2013 г. бяхме силни, после с конструкцията от 2012 г. сме по-близо до отборите, които сериозно ги износват.”

Ферари направи крачка назад, след като на тестовете на Силвърстоун се стигна до заключението, че нещо от използваните на Нюрбургринг обновени части не е наред. Алонсо обаче не вижда нещата точно така.

„На Нюрбургринг използвахме всички части и поведението на колата се нормализира. Ние разбираме колата, разбираме проблемите и знаем, какво не работи. Нормално е да имаме тези слабости, защото отново сме със старите части. Имаме нужда от няколко десети от секундата веднага – още на Спа или на Монца, за да имаме същото представяне като отборите, които се борят за титлата.

Загубата на точки спрямо Фетел не е фатална, но скоро трябва да съкратим преднината му.“