Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Някои нови неща проработиха, други не

Алонсо: Някои нови неща проработиха, други не

60
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо каза след края на днешните първи тренировки във Валенсия, че някои от новите елементи в колата му са проработили добре, но други се нуждаят от нови проби на Силвърстоун.

Двамата с Фелипе Маса си разделили програмата в изпитанията и тази вечер трябва да съберат всички данни заедно и да изберат подходящите настройки и подход за останалата част от уикенда. Ферари тестваха днес нова конфигурация на предното крило, както и нов под и канали зад ауспусите. Струите бяха изследвани с аеробоя. Бяха изпробвани и нови дефлектори и стойки на огледалата.

След обяд работата бе концентрирана върху изпитанията на гумите и тяхното износване, което изглежда сериозно тук – описа втората част от тренировките испанецът. – Трябва да вземем предвид и факта, че условията рязко могат да се променят, защото днес облаците покриха пистата, а разлика от 5-6 градуса може да окаже съществено значение върху работата им. Доволен съм от колата, от баланса, но нещата тепърва ще се развиват и ще събираме още информация. Все още никой не знае как точно работят гумите и това е чудесно за публиката за състезанията и множество умни хора в падока, които се опитват да ги разберат.

Алонсо не се съгласи, че Ферари са изпреварили в развитието си Ред Бул и Макларън и са напреднали повече от тях в последните състезания, като заяви, че всъщност биковете са взели половината от квалификациите в последните 4 състезания.

Той обаче отбеляза още, че всъщност квалификациите не са така важни сега както в предишните години, когато тръгването от полпозишън на трасе като това във Валенсия бе ключово.