Начало Избрани Алонсо няма търпение да работи заедно с Нюи

Алонсо няма търпение да работи заедно с Нюи

2277
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо най-накрая ще има възможността да работи с Ейдриан Нюи. Британският конструктор ще се присъедини към Астън Мартин в началото на 2025 г. Алонсо обясни, Нюи винаги е бил „източник на вдъхновение“ и не скри радостта си от възможността да бъде заедно с него в един отбор.

Днес Астън Мартин официално обяви привличането на Нюи. Легендарният конструктор отваря нова глава в своята дълга и успешна кариера в F1. Освен да ръководи инженерния отдел на Астън Мартин, Нюи ще бъде и акционер в тима. Той разкри, че Лорънс Строл е имал ключова роля в това да реши да отиде в британския тим

Догодина Нюи най-накрая ще се събере с Фернандо Алонсо. Двамата на няколко пъти бяха близо до това да работят заедно. За нещастие, пътищата им постоянно се разминаваха през последните повече от 15 години.

Не е тайна, че двамата изпитват огромно уважение един към друг. През годините Алонсо се състезаваше многократно срещу автомобили, конструирани от британеца. Най-оспорваната битка на испанеца срещу Ред Бул беше в периода 2010-2013 г.

Алонсо отдавна се възхищава на Нюи. Двукратният световен шампион призна, че творенията на британеца неизбежно са принудили другите отбори да вдигнат високо летвата.

„Ние се състезаваме един срещу друг от много години“, сподели Алонсо по време на днешното събитие на Астън Мартин. „Бих казал, че това беше по-скоро вдъхновение. Благодарение на Ейдриън, неговия талант и автомобилите му, всички станахме по-добри. Подобрихме се като пилоти, като инженери и като отбори. Благодарение на него всички трябваше да вдигнем високо летвата, за да можем да се състезаваме.“

„Това е невероятен ден за отбора. Визията на Лорънс се оформя с тази сграда, с Ейдриан, с Хонда, Арамко и новия въздушен тунел. Бих казал, че това определено това е отборът на бъдещето“, каза още Алонсо.

Алонсо изрази колко ценно ще бъде да работи с толкова опитен и успешен специалист като Нюи. В това испанецът вижда както професионална възможност, така и шанс за личностно израстване.

„Ще бъде невероятна професионална възможност да работя с Ейдриан и да продължа да нося този зелен цвят, от който съм много горд да бъда част.“

„В личен план е невероятна възможност да работя с такива хора. Можеш да научиш толкова много от тях. Преди няколко седмици говорих с Ланс за невероятната възможност, на която сме свидетели и работим с Лорънс и всички други в Астън Мартин. Научаваме много неща на пистата и извън нея, а това е част и от личното ни израстване“, завърши Фернандо Алонсо.

Същевременно Нюи приветства възможността да работи заедно с Алонсо през следващите години. Преди време британецът призна, че съжалява заради факта, че не е работил с пилоти като Алонсо или Люис Хамилтън

„Толкова години се борихме един срещу друг. Понякога той беше малко като заклет враг“, каза Нюи. „Бяхме толкова близо до това той да се присъедини към Ред Бул през за сезон 2009, но за съжаление това не се случи, което е жалко. Затова продължихме да се борим един срещу друг. Той е легенда на спорта, така че много се радвам да работя с него“, добави британският дизайнер.