Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква догодина и Мерцедес да се включат в борбата за титлата

Алонсо очаква догодина и Мерцедес да се включат в борбата за титлата

36
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо очаква догодина за световната титла да се борят 4 отбора – тези, които правеха това тази година и тима на Мерцедес, който според него през 2011-та ще бъде в доста по-добра форма след разочароващия си дебютен сезон в Гран при.

„Наистина искам да започна отново. Очаквам четири тима да са на върха – ние, Мерцедес, Макларън и Ред Бул.

Иначе съм горд от това, което Скудерията успя да постигне този сезон. В година, в която нямахме най-добрата кола, успяхме да стигнем до последното състезание със страхотен шанс за спечелване на титлата след едно наистина сериозно възстановяване.

В състезание като това в Абу Даби всичко можеше да се случи, все пак това е спорт, не е математика. Но завръщането, което направихме след средата на сезона, начинът, по който всички заедно се устремихме напред, по-единни от всякога – това е много по-важно.

Тимът бе много разочарован заради пропуснатата възможност, но най-голямата сила на Ферари е в това, че ние не можем да изпаднем в депресия заради една грешка. Напротив – това може само да ни направи по-мотивирани догодина“, заяви Алонсо по време на закриването на сезона от страна на Ферари във Валенсия.