Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква Ферари да запазят преднината си

Алонсо очаква Ферари да запазят преднината си

43
0

Фернандо Алонсо счита, че Ферари е отборът, който ще спечели Гран при на Малайзия.###Фернандо Алонсо счита, че Ферари е отборът, който ще спечели Гран при на Малайзия.
Въпреки че минаха три седмици от състезанието в Австралия и Макларън отбеляза значителен прогрес на тестовете на Сепанг, световният шампион вярва, че Скудерията все още е с крачка пред останалите тимове в шампионата и трудно ще бъде победена този уикенд.
„Не е новост, че Ферари са по-силни от всеки друг в началото на сезона. Не е изненада за никой, че тук отново идват като фаворити и са готови да спечелят” обясни Алонсо и допълни: „Това, което трябва да направим, е да ги настигнем. Не знаем каква точно ще е преднината им в състезанието, но в Австралия видяхме, че беше седем или осем десети. Тествахме тук няколко дни, развихме колата и внесохме някои подобрения, но със сигурност всички са направили същото. Надяваме се, че разликата по между ни е по-малка, но със сигурност няма изненади за това състезание. Ще видим същата картина от Австралия – Ферари пред всички останали”
Испанецът отчита, че шансовете на Райконен за Малайзия може да бъдат ограничени с оглед на проблемите с двигателя му. От друга страна не е ясно как ще се отразят на Ферари новите тестове за подвижните подове. Въпреки всичко това Алонсо отново очаква италианският тим да е пред всички останали.