Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо очаква равни условия в Бразилия

Алонсо очаква равни условия в Бразилия

32
0

Според Алонсо Макларън ще предоставят еднаква възможност за спечелването на световната титла на него и Хамилтън в последния кръг в Бразилия.###Според Алонсо Макларън ще предоставят еднаква възможност за спечелването на световната титла на него и Хамилтън в последния кръг в Бразилия. В Китай испанецът финишира втори и вече е само на 4 точки след съотборника си във временното класиране.

Отношенията на Алонсо с тима на Макларън са изключително обтегнати и според световния шампион отборът би предпочел Люис да спечели титлата във Формула 1. Въпреки това според Фернандо Сребърните стрели няма да дадат на британеца предимство на Интерлагос.

“Сигурен съм, че условията ще бъдат равни – заяви Алонсо. – Едно е как те се чувстват, какво казват за мен, но това, което вършат на пистата е коренно различно нещо. Обикновено разполагат с две абсолютно еднакви коли, способни да се борят за победата. Мисля, че точно това ще се случи и в Бразилия, така че всичко ще зависи от мен. Втората половина на сезона беше трудна и все още е, но смятам, че в края двата болида ще бъдат еднакви. Ще предоставят и на двама ни еднакви шансове, мисля, че трябва да изясним това. В това отношение няма проблем, но знаем, че те (Макларън) никога няма да имат благосклонно отношение към мен.”

Алонсо се надява, че ще има възможност да постигне отличен резултат в квалификацията на Интерлагос. Според него единственият шанс да се бори за победата в последния кръг е да спечели полпозишън. Ако не бъде поне на първа редица на стартовата решетка в Бразилия, испанецът заяви, че почти всичко би било загубено.