Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо обяснява случката в бокса

Алонсо обяснява случката в бокса

45
0

Фернандо Алонсо обвинява екипа на Макларън за невъзможността Люис Хамилтън да направи последната си бърза обиколка в квалификацията за Гран при на Унгария.###Фернандо Алонсо обвинява екипа на Макларън за невъзможността Люис Хамилтън да направи последната си бърза обиколка в квалификацията за Гран при на Унгария.
Хамилтън трябваше да изчака в пита, докато механиците обслужваха болида на Алонсо и това бе причината за закъснението му и изтичането на времето преди да излезе на пистата.
Испанецът размахваше ръце, за да напусне пита колкото се може по-бързо, но трябваше да изчака, докато екипът му нареди да потегли. След това механиците смениха гумите и на Люис, но когато британецът излезе на трасето времето вече бе изтекло. При така създалото се положение се появават съмнения дали Алонсо действително щеше да победи съотборника си, ако не бе грешката в бокса. След квалификацията обаче световният шампион заяви:
“Винаги екипът решава кога трябва да тръгна. Знам, че изглежда все едно Люис изгуби възможността да направи нова бърза обиколка, но дори, ако бях напуснал пет секунди по-рано, той пак нямаше да успее да я направи. Мисля, че изчислянията бяха объркани. Съжалявам за него, но напуснах пита, когато ми бе казано”, заяви Алонсо веднага след квалификацията.
Вярно е, че двамата пилоти на Макларън ще стартират от първа позиция на Хунгароринг, но шефът на тима Рон Денис изглеждаше доста ядосан, когато посрещна пилотите си след сесията.
Междувременно стана ясно, че стюардите ще разследват случката в бокса на Макларън. След квалификацията Рон Денис бе извикан от тях и бе уведомен за разследването. Освен това стюардите поискаха записи от радиокомуникацията на екипа, късаеща спорния питстоп.