Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо оправда надеждите на тима си

Алонсо оправда надеждите на тима си

30
0

Фернандо Алонсо оправда надеждите на тима си Рено да спечели точки в Гран при на Турция. Двукратният световен шампион завърши шести в надпреварата, за което получи три пункта. В момента той дели осмата позиция в класирането при пилотите с Ярно Трули (Тойота), като и двамата са с по 9 точки. Нелсиньо Пикет този път финишира, макар и на далечната 15-а позиция.

Днес спечелихме ценни точки, което потвърждава прогреса ни от последните стартове, постигнат благодарение упоритата работа на всички в отбора. Имахме добра стратегия, автомобилът бе добре балансиран и нямах проблеми с гумите, така че съм щастлив. Сега трябва да продължим да работим, за да настигнем водещите екипи, но вече сме в добра форма – коментира испанецът.

Доволен бе и шефът на екипа Флавио Бриаторе, според когото започва нова фаза в развитието на тима през този сезон. Италианецът е убеден, че Рено ще продължат да скъсяват дистанцията до трите топотбора Ферари, Макларън и BMW Заубер. Дори Нелсиньо заяви, че е удовлетворен от представянето си въпреки 15-о място:

Най-важното днес е, че завърших надпреварата и натрупах още малко опит. Щеше ми да се бях по-напред, но смятам, че резултатът от уикенда ми бе предрешен във вчерашната квалификация.