Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отбелязва напредък в 1 обиколка

Алонсо отбелязва напредък в 1 обиколка

41
0
Фернандо Алонсо

Позитивен напредък в скоростта на Ферари в една бърза обиколка отбеляза Фернандо Алонсо въпреки грижите си през днешния ден. Испанецът остана с 12-о и 14-о време в първата и втората тренировка на пистата до Шанхай, но загуби известно време – сутринта заради електрониката, след обяд причината бе хидравлика.

Механиците фиксираха проблема и Алонсо успя да направи обиколка в края на деня с меки гуми, но тогава пък не работеше системата за отваряне на задното крило.

Испанецът призна, че всичко това е попречило да изпълни пълната си програма, да анализира добре поведението на гумите, но все пак ще използва данните, натрупани от съотборника му Фелипе Маса.

Все пак още е петък – коментира двукратният шампион. – Колата по-бързо загрява гумите, по-стабилна е след излизането и това е, към което се стремим, защото не е тайна, че в последните две състезания тръгването ни по-назад на старта се оказа основен проблем.

Алонсо видимо се опитва да остане позитивно настроен. Днес той за първи път тества ново предно крило и кутии за охлаждане на спирачките и заяви, че дори и да не е в неделя, а в някоя от следващите надпревари, детайлите ще донесат резултати.

По късно днес конструкторът на Ферари Алдо Коста допълни, че неочаквано за всички наистина новите елементи във Ферари не дават очакваните резултати на пистата според изчисленията от аеротунела. Това води до изоставане спрямо останалите съперници.

Очевидно бе и днес, че с новостите по-колата си Алонсо бе по-бавен от Фелипе Маса, в чиято кола имаше само предишните решения, но може и повредите наистина да не дадоха шанс за пълна изява на испанеца и болида му.