Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо отрече вероятността да пропусне сезон ’08

Алонсо отрече вероятността да пропусне сезон ’08

27
0

Няма шанс Фернандо Алонсо да си вземе едногодишна почивка от Формула 1 дори, ако прекъсне отношенията си с Макларън, сподели самият пилот.###Няма шанс Фернандо Алонсо да си вземе едногодишна почивка от Формула 1 дори, ако прекъсне отношенията си с екипа на Макларън, сподели самият пилот. Напротив, настоящият световен шампион е решен да се състезава през сезон ’08.
„Не това не са плановете ми. Искам да се състезавам. Сигурен съм в това 100% – обяви испанецът. – Както и да е и където и да е, но карането ми доставя удоволствие и това е което искам.”
Освен всичко друго за Алонсо има още една, много важна причина, заради която ще участва в състезанията от Формула 1 и догодина. Тя е свързана с огромната промяна в правилата, според която тракшън контролът и други системи, подпомагащи работата на пилотите, ще бъдат забранени.
„Следващата година ще има значителна промяна в правилата. Ще бъдат премахнати всички подпомагащи карането системи, а това е сезон в който трябва да участваш – каза Алонсо. – Важно е да се адаптираш към колата, която в основата си ще бъде напълно нова.”