Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Първи пол у дома!

Алонсо: Първи пол у дома!

59
0

Първият испански пилот, спечелил домашната си Гран при, иска да стане Фернандо Алонсо. Звездата на Рено е още по-уверен, след като спечели полпозишън за надпреварата.

###

Първият испански пилот, спечелил домашната си Гран при иска да стане утре Фернандо Алонсо. Звездата на Рено е още по-уверен, след като днес спечели полпозишън за надпреварата. За втори пореден състезателен уикенд той ще се наред на първа позиция на стартовата решетка, като полът е общо 11-ти в кариерата му. Още по-специален е случаят, като се има предвид, че утре се провежда юбилейна 50-та Гран при на Испания.

Първи полпозишън в Испания и невероятна атмосфера за тима и мен самия! Всички ние изкарахме страхотна квалификация заедно с хората по трибуните. Времената бяха много близки. Правим много тестове на тази писта през зимата, така че ни беше трудно. Основното ни притеснение бе да прескочим първата и втората част на сесията – заяви Алонсо след квалификацията.

Испанецът допълни, че Ферари и Михаел Шумахер са отново силни, но негова основна задача е да се концентрира върху своята работа и да извади максимума от болида си.

Досега най-лошото ми класиране е второ място. Ако запазим това постоянство, вървим добре в шампионата – каза още Фернандо.

Този път съотборникът му Джанкарло Фисикела постигна чудесно класиране в квалификацията и утре ще се нареди на първа редица до Алонсо. Италианецът също изрази увереността си, че Рено ще се борят за победа в надпреварата.

Представянето на отбора днес бе наистина много добро. Очакваме да сме конкурентноспособни. Първи и втори на грида е страхотен резултат и сме оптимисти, че като цяло автомобилът ни е добър – заяви Фисикела.