Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Подобрение на представянето ни няма да има, но в неделя всичко...

Алонсо: Подобрение на представянето ни няма да има, но в неделя всичко може да се случи

36
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не очаква подобрение в представянето на Ферари на пистата Сепанг, където този уикенд се провежда втори кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г.

Промяната на пистата не означава, че ще има кой знае каква промяна при нас – заяви испанецът. – Автомобилите ще са идентични с тези от първия старт, така че едва ли ще има особени изненади. Ще се опитаме да адаптираме автомобила си към пистата. Като чиста скорост не сме толкова конкурентоспособни, колкото ни се иска, но в състезанието всичко може да се случи: ако направиш добър старт, имаш хубава стратегия и чисти питстопове, то приличното класиране не е непостижимо. Ние ще се постараем да вземем възможно най-много точки, въпреки че не бива да очакваме чудеса. В Австралия никой не смяташе, че можем да финишираме пети, тъй като мнозина бяха по-бързи от нас, но обстоятелствата се стекоха така, че се случи – допълни двукратният световен шампион.

Лошата форма на Скудерията обаче не попречи на Фернандо да си спомни хубавите си моменти на Сепанг, а за него те не са малко, макар сега да са примесени с горчивината от гибелта на мотоциклетиста Марко Симончели там през 2011 г.:

Никога не забравяш първия си полпозишън, първия подиум, а за мен те се случиха тук през 2003 г. Трасето е интересно, но трябва да отбележа, че след катастрофата на Марко вече ще е по-трудно да се надбягваме, знаейки, че един от нас е загинал на тази писта.