Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Показахме, че Ферари F10 има страхотен потенциал

Алонсо: Показахме, че Ферари F10 има страхотен потенциал

40
0

– Щастлив съм, че мога да отбележа нотка на разочарование от крайния резултат като се има предвид, че едва си спомням кога за последно и двете ни коли стигнаха последната част на квалификацията! – възкликна шефът операции на пистата във Ферари Крис Дайър след 2-о и 3-о място на Фелипе Маса и Фернандо Алонсо на грида в Бахрейн. – Позиции на първите две редици са добра база за утрешния старт. Имахме някои малки проблеми през деня, но вчерашните дълги серии изглеждаха доста постоянни като представяне – не видях някой да е значително по-силен от отбора ни – допълни със задоволство той.

Маса в частност бе особено щастлив от резултата в първата си квалификация след тежката катастрофа в Унгария миналата година.

– Въпреки всичко има още множество неизвестни фактори за установяване, като например кога ще са точните моменти за смяна на гумите. Днес дадох всичко от себе си и накрая направих страхотна обиколка, докато предишните не бяха толкова добри – допълни бразилецът.

Алонсо пък призна днешното превъзходство на Себастиан Фетел (Ред Бул) на пистата Сахир, но и той бе удовлетворен от мястото си на грида.

– В последния си бърз тур загубих ценно време в няколко завоя – става дума за десети, но са решителни, когато се бориш за полпозишън. Не съм изненадан, че Фелипе е пред мен: всички сме наясно колко е добър на това трасе. Но знаем, че имаме чудесен автомобил и показахме потенциала й, а имаме още осем месеца да я развиваме – позитивно настроен бе двукратният световен шампион.