Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо посочи Шумахер за основен противник през 2011 г.

Алонсо посочи Шумахер за основен противник през 2011 г.

79
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо изненадващо посочи Михаел Шумахер за основен свой съперник в борбата за световната титла във Формула 1 през 2011 г. Двукратният световен шампион направи това по време на пресконференцията си в зимния курорт Мадона ди Кампильо, където се провежда 21-ото събиране на Ферари Wrooom.

На пистата [през 2011 г.] ще има петима световни шампиони, но лично за мен най-опасен винаги е бил Михаел. И сега, през януари, ако трябва да избера едно име, то ще е Михаел. Той е седемкратен световен шампион. Няма какво да доказва. Имаше труден сезон, но все още е шампион. Все още притежава суперкласа и ако колата му е достатъчно удобно, ще е претендент – бе категоричното мнение на испанеца.

Шумахер, който на 3 януари навърши 42 години, се завърна през 2010 г. във Формула 1 след тригодишно отсъствие. Той стана пилот на Мерцедес Гран при, но автомобилът не му пасна и често оставаше зад съотборника си Нико Розберг. Това обаче не го обезкуражи и германецът продължава тази година да се бори, като Алонсо вярва, че може отново да притесни всички на грида.

В същото време обаче в Гран при се смята, че най-сериозният съперник на който и да е състезател е съекипникът му, защото разполагат с идентични автомобили.

Надявам се болидът ни да е по-добър от останалите, тъй като в такъв случай най-близкият ми конкурент ще е Фелипе [Маса] – заяви по този повод Фернандо. – Не се съмнявам, че Себастиан [Фетел] ще е в битката. Той има опит и ще е спокоен в определени моменти. Ще кара по-добре от миналия сезон, а това го прави опасен за нас. Макларън също ще са сред фаворитите.

Испанецът заяви, че няма проблем с продължителността на сезона, който ще е с цели 20 старта, но смята че тестовете би трябвало да са повече, за да се даде шанс на младите пилоти. Той е загърбил случилото се в Абу Даби, когато заради тактическа грешка загуби титлата и гледа с оптимизъм към началото на сезона.