Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо посвети победата на Ди Монтедземоло

Алонсо посвети победата на Ди Монтедземоло

46
0

– Искам да посветя тази победа на президента [Лука ди] Монтедземоло, който повярва в мен и на механиците ни, свършили страхотна работа – особено тази сутрин, когато смениха двигателя в колата ми много бързо – заяви Фернандо Алонсо след триумфа си в Гран при на Бахрейн в първото му състезание като пилот на Ферари.

Двукратният световен шампион каза още, че се надява да е изпълнил очакванията към него:

– Работихме толкова много тази зима и вече виждаме резултатите. Първите стартове от сезона са много важни: трябва да започнем европейската част от състезателната година с възможно най-много точки и перфектно разбиране на това как работят гумите на различни типове писти.

Алонсо обясни още, че с по-твърдия тип в Бахрейн – медиум – е вървял чудесно, докато със суперсофт не е успявал да поддържа темпото на Себастиан Фетел (Ред Бул).

Фелипе Маса имаше повече грижи със своя F10. Бразилецът не бе в състояние да кара на лимита около 30 тура, тъй като трябваше да внимава за двигателя си и да контролира температурите. Освен това загуби позиция след старта от съотборника си.

– Фантастичен резултат – бе коментарът и на шефа операции на пистата Крис Дайър. – Невероятен начин да приветстваме Фернандо и да посрещнем пак в състезание Фелипе: щеше да е трудно да искаме повече от първия старт. Не беше лесен уикенд и се преборихме с редица проблеми благодарение усилията на екипа, но искрено се надявам да имаме по-малко грижи в бъдеще.