Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо поздрави Фетел за титлата

Алонсо поздрави Фетел за титлата

37
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо не се забави много да поздрави Себастиан Фетел за спечелената от германеца трета поредна световна титла във Формула 1. Пилотът на Ферари загуби короната за току-що приключилия сезон с 3 точки разлика и драмата му пролича още след слизането от колата, когато стоя безмълвен на едно място известно време преди съотборникът му Фелипе Маса да го прегърне. Испанецът се усмихна малко на подиума, но разочарованието не го спря да изрази уважението към съперника.

Алонсо прегърна Фетел още докато вече трикратният шампион говореше с представители на телевизиите след надпреварата. След това заяви, че не би сторил нищо различно, ако сезонът започнеше отначало.

Ако трябва да повторим тези 20 надпревари, не бих променил нищо, свършено от екипа или моя милост: (не допуснахме) никакви грешки, никакви механични проблеми, никакви пропуски при спиранията в бокса, никакви обърквания в стратегиите. Не завършихме сезона с най-много точки, но спечелихме доста други неща – като например уважението на хората, на фенове и колеги – заяви испанецът.

Той допълни, че с автомобил, който е бил по-бавен от останалите, е демонстрирал, че може да спечели шампионата.

За разлика от него пък техническият директор на Скудерията Пат Фрай заяви, че има доста неща от 2012 г., които би променил.

Наистина бихмe постъпил различно в много ситуации. Направихме най-доброто, на което бяхме способни, но за догодина трябва да създадем по-бърз болид. Хората във фабриката вече се фокусират върху следващия сезон, всъщност това важи за ситуацията от няколко месеца насам. Трябва да се поучим от грешките си, допуснати в началото на настоящата година – каза още Фрай.