Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо правел най-доброто състезание в кариерата си

Алонсо правел най-доброто състезание в кариерата си

43
0

Фернандо Алонсо смята, че е правил най-доброто състезание в кариерата си в Австралия, преди да отпадне в края заради повреда в окачването. Испанецът стартира 12-и и се движеше на 10-а позиция до 5 обиколки преди финала. Тогава той бе изпреварен на старт-финалната права от Окон и Хюлкенберг, като по-късно стана ясно, че има технически проблем.

„Това може би беше най-доброто ми състезание до онзи момент, коментира пилотът на Макларън-Хонда. – На няколко пъти досега съм разполагал с толкова неконкурентна кола. Трябваше да пестя гориво по брутален начин.

Заради това губех сигурно около секунда на обиколка. И въпреки това бях в зоната на точките. Беше изненадващо, но в края не успяхме да завършим състезанието.”

Испанецът каза още, че следващите състезания ще бъдат по-трудни за него и тима му, тъй като те са на писти с по-дълги прави, където липсата на достатъчно мощност в задвижващата система на Хонда ще се усеща още повече.

„Мисля, че 13-ото място в квалификацията и класирането в зоната на точките по време на състезанието няма да бъде възможно в следващите състезания, каза още двукратният шампион.

– Това трасе в Австралия е трудно, много тясно, с много неравности, за което имаш нужда от опит. На нормалните писти позицията ни ще бъде малко по-задна. Затова трябва веднага да подобрим нещата.”

Другият пилот на екипа от Уокинг Щофел Вандоорн завърши 13-и, но на цели 2 обиколки от победителя, като също имаше технически проблеми и нямаше добро темпо.