Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Представянето ми не бе трагично

Алонсо: Представянето ми не бе трагично

41
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо нямаше очакваното представяне в първия старт от сезон 2011 г. в Австралия, но опита да остане оптимист и да открие позитивите, въпреки – трудния си уикенд на Албърт парк.

Така е, началото не беше желаното от нас, но няма защо да се тревожим. Казах го и след финала: 12 точки са горе-долу средното постижение на световния шампион от миналия сезон, а и двама претенденти за титлата финишираха след мен. Така че като цяло Гран при на Австралия не може да се определи като трагична – заяви испанецът, след като емоциите бяха поутихнали, а Стефано Доменикали и инженерите на Скудерията бяха заминали за Маранело.

Ферари бяха далеч от скоростта на Ред Бул, но по-голямата изненада бе, че бяха изпреварени и от Макларън. В надпреварата нещата се пооправиха, но не достатъчно, а и Алонсо не стартира добре и се озова 9-ти в колоната, което допълнително го затрудни.

Не съм от хората, вярващи, че един-два градуса разлика в температурата могат да предопределят сериозни промени в представянето на кола на пистата. Затова не съм съгласен с това, че по-топлото време в неделя (в сравнение със съботата) е играло в наша полза. В петък, когато условията бяха подобни на тези в квалификацията, болидът ни вървеше чудесно. На следващия ден, още от сутринта, нещата не бяха наред – обясни двукратният световен шампион.

Уикендът не поднесе сериозни изненади за Фернандо, който през цялата зима бе убеден, че Ред Бул ще запазят предимството си от 2010 г., а Макларън ще се борят за подиуми, макар да не бе 100% сигурен как ще се подреди стартовата решетка.

Единствената положителна изненада бе поведението на гумите Пирели, които поне на Албърт парк се износваха по-малко, отколкото по време на тестовете. Ще видим каква ще е ситуацията в Малайзия, тъй като трасето там е много по-различно от това в Австралия – допълни той.

Алонсо остана в Мелбърн и пътува за Сепанг в началото на следващата седмица.