Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо премина медицинските прегледи в Остин

Алонсо премина медицинските прегледи в Остин

61
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо премина успешно медицинските прегледи в Остин преди Гран при на САЩ. Испанският пилот претърпя сериозен удар по време на предходната надпревара в Абу Даби.

След сблъсъка на неговото Ферари F138 с бордюр двукратният световен шампион бе прегледан още в емирството. След това му бяха направени допълнителни изследвания в родината му, където се прибра след надпреварата. Алонсо почиваше преди старта в Остин, където успешно се справи с последните прегледи.

Фернандо не взима болкоуспокоителни за гърба си, но реши да пропусне медийните ангажименти днес на пистата в САЩ, за да не се натоварва допълнително.

Фелипе Маса пък отново се върна към времето си във Ферари, след като по-рано тази седмица бе обявено, че догодина се присъединява към Уилямс.

За мен е голяма чест, че бях толкова време с Ферари. Имаше невероятно моменти, много щастливи от спортна и чисто човешка гледна точка, както и много победи. Аз съм един от пилотите с най-много състезания за Ферари, всъщност съм втори след Михаел [Шумахер]. И тъй като всъщност имах договор от 2001 г., то всъщност чисто технически бях във Ферари дори по-дълго от Михаел. Щастлив съм, че всичко приключва добре. Екипът винаги ще е част от историята ми и винаги ще съм близък с тях. Толкова хора дойдоха да се сбогуват на Ферари Мондиали въпреки дъжда. Беше крайно емоционално и дори поплаках, като ги видях. Изобщо не очаквах 15 000 души да са там заради мен – заяви бразилецът.

На въпроса какво ще му липсва най-много от Маранело, Маса се пошегува, че може би ще е пастата. След това обясни, че всъщност много неща ще му липсват, тъй като се чувства там като у дома си, има много приятели. Благодари на Стефано Доменикали и Лука ди Монтедземоло, както и на Жан Тод, който пръв му дава шанс в тима.

Що се отнася до настоящето, то Фелипе заяви, че Ферари трябва да са оптимисти и да опитат всичко в борбата за втората позиция при конструкторите.

Трябват ни две силни надпревари, за изпреварим Мерцедес. Уилямс? Смятам, че мога да дам много на отбора, който е част от историята на Формула 1. Състезателният ми живот преди F1 премина основно с италиански отбори и тепърва ще трябва да се адаптирам към английски. Може би трябва да пробвам риба с картофки! – засмя се отново Маса.