Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо приема наказанието си

Алонсо приема наказанието си

32
0

Фернандо Алонсо със сигурност ще иска да забрави колкото се може по-бързо състезанието на Силвърстоун. Испанецът имаше шанс да спечели точки и дори да се качи на подиума.

В крайна сметка заради изпреварването си срещу отпадналия Кубица обаче той бе наказан и завърши едва 14-и. Наказанието с минаване през бокса бе наложено след като стюардите отсъдиха ще с минаването си през завоя, той е спечелил нечестно предимство.

Самото преминаване пък се наложи да стане след прибирането на колата за сигурност в бокса, което изхвърли Алонсо назад в класирането. Като капак на всичко при опита си да изпревари Лиуци, италианецът спука задната гума на пилота на Ферари и Алонсо трябваше да направи още едно минаване през бокса.

„Приемам наказанието си и въобще това което са решили стюардите“, обясни Алонсо пред телевизионните камери след края на състезанието. „В крайна сметка, те са съдийте.“

Испанецът изглеждаше доста спокоен при това свое изказване, въпреки че изглеждаше доста агресивен, след като се обади на екипа си да съобщи, че е бил избутан в тревата от Кубица. Освен това и при предишното състезание във Валенсия, той бе потърпевш при излизането на колата за сигурност и дори обвини стюардите, че са манипулирали надпреварата.

Алосно изостава с 47 точки от водача в класирането Хамилтън, но въпреки това изглеждаше оптимистично настроен.

„Ние сме едва на средата на сезона. Всички точки, които загубихме, ги загубихме, защото не сме работили толкова добре, колкото останалите. Разбира се, че ще се опитаме във втората част на шампионата да направим всичко по силите си, да съберем повече точки от тях. Сезонът е дълъг, ние няма да се предадем.“