Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо призова феновете си за спокойствие

Алонсо призова феновете си за спокойствие

13
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо призова феновете си да уважават неговите съперници на пистата и да запазят спокойствие, след като Виталий Петров се оплака, че фенове на испанеца са атакували Фейсбук страницата му с обидни коментари.

Алонсо изрази голямото си недоволство към руснака след състезанието в Абу Даби посредством няколко жеста, които в последствие Петров нарече „липса на възпитание“.

„Вероятно моите фенове не са харесали някои от неговите изявления след Абу Даби. Всички ние трябва да помислим относно това какво казахме след състезанието, но аз призовавам феновете си да запазят спокойствие, защото заедно ние преживяхме една изключителна година“, заяви Алонсо пред испанското радио Onda Cero и добави също, че е доволен от представянето си спрямо това на съотборника му Фелипе Маса този сезон.

„Мисля, че никога не е имало толкова голяма разлика между мен и моя съотборник. Това ме прави щастлив, имайки предвид резултатите, които имахме. Мисля, че в момента пилотирането ми е на най-високото си ниво и се надявам да продължа по този начин и догодина“, добави пилотът на Ферари.