Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо пробил дупка в стената от яд след инцидента в Сингапур

Алонсо пробил дупка в стената от яд след инцидента в Сингапур

50
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо призна, че е пробил дупка с юмрук в стената в стаята си от яд, след като е видял каква възможност за класиране на подиума в Гран при на Сингапур е пропуснал. Пилотът на Макалрън направи отличен старт и се озова на 3-а позиция в първия завой.

Но мигове след това той стана жертва на инцидента между Себастиан Фетел, Макс Верстапен и Кими Райконен. Тримата отпаднаха от състезанието, а Алонсо изостана назад и получи много повреди по колата и в  крайна сметка отпадна от състезанието.

„Дупката още е там. Беше заради разочарованието, което изпитах. Когато видях повторението и Фетел да се завърта на завой 3, ние щяхме да сме само зад Люис и с правилните гуми за момента, коментира случилото се Алонсо преди началото на състезателния уикенд в Малайзия.

 – Ние дори можахме да се опитаме да го изпреварим в подходящия момент. След това можа би щяхме да загубим една или две позиции, но не повече защото това е улична писта. Подиумът щеше да бъде едно от най-големите постижения в кариерата ми. Може би най-голямото за последните 10 г.”

В тази връзка Фернандо обясни, че разочарованието е още по-голямо, тъй като е бил пропуснат страхотен шанс. А не като на Спа или Монца, където е ясно предварително, че болидът му няма да бъде конкурентноспособен. Алонсо обаче гледа позитивно на случилото се и вярва, че демонстрираната скорост показва, че идват по-добри времена за Макларън.