Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Проблемът няма как да е в бордюрите

Алонсо: Проблемът няма как да е в бордюрите

59
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че не е избягвал качването на бордюрите и не е променял линията си на движение заради опасността от спукване на задна лява гума, защото според него бордюрите са си същите като в последните години и никога не е имало проблем с тях.

Няма как при всички тези изпреварвания и при турбуленцията на колите пред мен да имам скорост и да не минавам през тях – каза испанецът. – Просто днес имахме късмет като цяло, защото и моята гума се спука, но леко и на последния завой. Не загубих много като Фелипе [Маса]. Лош късмет имахме само с излизането на кола за сигурност накрая, защото така загубих пет места и минах през бокса точно преди тя да се появи. Накрая трябваше да изпреварвам не знам колко автомобила и наистина постигнахме добри точки. Но истината е, че си тръгваме и малко притеснени след този уикенд, защото задължително трябва подобрим скоростта си в събота, тъй като състезанията стават много трудни от средата на колоната с млади и агресивни пилоти наоколо. Днес и в това отношение имахме късмет, защото Ромейн Грожан и Марк Уебър бяха много близо на първия завой.

На сантиметри от двукратния световен шампион минаха и парчетата от гумата на Серхио Перес, която се спука пред него в края.

Алонсо заяви още, че гумите са еднакви за всички и са част от общия пакет и шоуто, което се искало с тях.