Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Проблемите ни са еднакви и в квалификацията, и в състезанието

Алонсо: Проблемите ни са еднакви и в квалификацията, и в състезанието

36
0

Фернандо Алонсо е наясно с проблемите, които има с болида си Рено този сезон във Формула 1, но не губи надежда за добро представяне и преди неделната Гран при на Великобритания. Двукратният световен шампион обясни днес на пистата Силвърстоун, че на практика колата не върви добре, когато е с повече гориво:
Имаме все още някои проблеми в квалификацията. Вървим чудесно в първите два сектора, а накрая като че ли се оказва, че трябва да сме по-леки, за да се борим с останалите в решаващата част. В надпреварата се случва същото: в началото сме бързи, но след питовете, когато колата е с много гориво в продължение на две-три обиколки, внезапно ставаме много бавни. Работим върху това, разбира се, имаме нови решения за идващите състезания – допълни испанецът.

Алонсо разкри също така част от собствения си подход за преминаване на първия завой – Копс, през който пилотите вървят с почти 300 км/ч.
Копс е най-бързият завой в шампионата. В началото на квалификацията всеки преценява преминаването си от там. Проблемът е, че в този момент има вероятност по-леките коли да удрят леко бордюра, но там затваряш очите и минаваш възможно най-бързо – това е единственият начин да постигнеш добро време в обиколка. Аз използвам в известна степен вътрешния бордюр, но с външния трябва да се внимава, защото не е много равен и може да създаде проблеми. Просто ти трябва увереност от самото начало – обясни пилотът на Рено.