Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо разочарован от уикенда в Канада

Алонсо разочарован от уикенда в Канада

49
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо заяви, че е много разочарован от уикенда за него и тима в Гран при на Канада. Испанецът отпадна след повреда в изпускателната система и не завърши второ състезание поред след това в Монако. В Монте Карло двукратният шампион не финишира заради повреда в трансмисията.

Освен проблемите с надеждността, болидът му нямаше и добра скорост, като двамата с Вандоорн останаха едва 14-и и1 5-и на старта, като бяха далеч от достигане до 3-ата част на квалификацията. В крайна сметка и Щофел не взе точки (завърши 16-и), което остави тима на 5-а позиция в класирането при конструкторите, но вече на 16 точки зад Рено.

„Състезанието беше забавно в началото, особено след рестарта когато изпреварих 3 коли за 2 завоя, обясни Фернандо. – След това обаче в средата на надпреварата усетих загуба на мощност и ми казаха, че трябва да се прибера в бокса. Разочарован съм от резултата, като този уикенд не бяхме конкурентни. Трябва да извадим още скорост от колата.“

Алонсо вече е във Франция, където идния уикенд ще участва за първи път в 24-те часа на Льо Ман с тима на Тойота. Той ще бъде в екип с бившите си колеги от F1 Казуки Накаджима и Себастиан Буеми.