Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо разочарован: Шестото място определено не е достатъчно

Алонсо разочарован: Шестото място определено не е достатъчно

39
0
канада,Ферари,Фернандо Алонсо

Мерцедес направи грешна стъпка, но пилотите на Ферари не бяха на правилното място, за да се възползват от това. Вместо това те преживяха поредното си разочарование, като заеха шесто и десето място и то единствено благодарение на отпадането на Перес и Маса в последната обиколка.

„Ясно е, че шеста и десета позиции не са добри за нас и трябва в следващото състезание да се представим по-добре“, заяви Алонсо след състезанието. „В първата част на състезанието не бях конкурентоспособен. Не бях доволен от баланса на колата и предните ми гуми блокираха във всеки завой. Просто не бях достатъчно бърз.

Във втората част успяхме да наваксаме и имахме повече скорост. Бяхме обаче прекалено бавни на правите. Другите бяха по-бързи, дори когато ние използвахме DRS, а те не. Това е доста разочароващо. В крайна сметка благодарение на някои отпадания успяхме да спечелим няколко точки.

Подобрили сме колата и балансът ѝ е по-добър, но въпреки това изглежда, че и другите са подобрили представянето си. Ред Бул трябва да бъдат пример за нас, защото успяха да обърнат ситуацията днес в своя полза. Едва ли някой е вярвал преди първото състезание, че те ще спечелят в първите седем състезания.

Но те успяха и това ни показва, колко бързо могат да се променят нещата във Формула 1. За нас това е мотивация, защото трябва да работим още по-здраво, за да подобрим представянето си. Ние също искаме да спечелим скоро.“

Състезанието в Канада обаче показа, че Ферари все още е далеч от първа победа за 2014 г.