Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ред Бул демонстрират истинския си потенциал в събота следобед

Алонсо: Ред Бул демонстрират истинския си потенциал в събота следобед

37
0
Фернандо Алонсо

Чудесно темпо и скорост демонстрираха пилотите на Ферари в свободните тренировки за Гран при на Канада, но въпреки всичко най-бързият от всички пилоти – Фернандо Алонсо – бе категоричен: петъчните времена нямат кой знае колко голямо значение, особено с оглед на прогнозата за дъжд в неделя.

Събраните данни може да се окажат безполезни, ако завали. Но следвахме програмата си, изпробвахме гумите и различни аеродинамични решения. Определено бе един от най-добрите ни петъци – не се случва често напоследък колите ни да са в топ 5 в тези сесии. В Монако обаче бяхме най-бързи и в четвъртък, и в събота сутринта, а в квалификацията се озовахме на 0,9 сек от Ред Бул, защото в този момент те показват истинския си потенциал и поради тази причина все още са основните ни съперници заедно с Макларън и Мерцедес – заяви двукратният световен шампион.

Според него – с оглед множеството инциденти от вчера – излизането на кола за сигурност по време на състезанието е почти неизбежно, като тя определено ще има сериозна роля за развитието на борбата.

Гумите софт изглежда ни пасват, както и експерименталният медиум, който би трябвало да дебютира във Валенсия. За съжаление накрая излизанията ми със суперсофт бяха прекалено накъсани от червените знамена и се наложи бързо да променим програмата си към събиране на възможно най-много информация за колата с различни количества гориво – допълни Фернандо.

Съотборникът му Фелипе Маса се движеше близо до него и в двете свободни сесии и също ги определи като може би най-добрите петъчни проби за екипа от началото на сезона.

Ясно е, че ясна картина на ситуацията ще се получи по-нататък, но колата изглежда бърза и балансът съвсем не бе зле като за първи ден. Така и не карах с най-меките гуми заради прекъсванията в края, но пък се концентрирах върху серията си обиколки с повече гориво. Износването не е прекалено високо, така че едва ли ще видим страшно много боксове по време на надпреварата – коментира бразилецът.