Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: С два комплекта меки гуми в Q2 щяхме да стигнем до...

Алонсо: С два комплекта меки гуми в Q2 щяхме да стигнем до края

49
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо се съгласи, че тимът му е подходил твърде оптимистично с избора да се използва само един комплект меки гуми във втората фаза на квалификацията, но отново заяви, че винаги е лесно да се правят анализи след края на събитията.

Да, вероятно ако бяхме ползвали два чифта меки гуми във втората фаза, щяхме да влезем във финалната, но в нея щяхме да имаме един комплект – коментира стратегията на тима си в днешната квалификация испанецът в препълнения моторхоум на Ферари. – Нямахме никакъв конкретен проблем с колата, с баланса, просто не ни достигна скорост, за да успеем.

Испанецът обясни още, че наистина колата му е много по-добра от тази в началото на сезона и на практика разликата до първия на старата е била най-малка. Дистанцията между пилотите в момента обаче е толкова нищожна, че като позиция се е получил най-лошият резултат.

Алонсо каза още, че утре предстои много тежко състезание от средата на колоната, но ще има доста изпреварвания, а все пак той ще има на разположение нови гуми.