Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: С правилна стратегия можех да спечеля

Алонсо: С правилна стратегия можех да спечеля

40
0

Стратегията на Фернандо Алонсо му е коствала победата в Гран при на Канада. Това смята испанският пилот на Рено.

Екипът на Рено извика Алонсо по време на периода на кола за сигурност, в резултат на което при завръщането си бившият шампион попадна в трафик.

Ник Хайдфелд с BMW Заубер, който спря само веднъж в 29-тата обиколка, се завърна на пистата точно пред Алонсо. Испанецът пък така и не успя да изпревари по-тежкия Хайдфелд, въпреки че бе видимо по-бърз. При преследването испанецът в края на краищата се завъртя.

След надпреварата Алонсо каза пред испанските медии, че именно грешка в стратегията му е коствала надпреварата.

„Стратегията бе грешна и бе малко прекалена за това, което можем” – каза Алонсо пред вестник “AS”. „Вероятно можехме да спечелим състезанието, ако бяхме останали на пистата, вместо да влизаме в бокса при излизането на колата за сигурност.”

„Хайдфелд излезе пред Кубица и бе доста зад нас. Но той имаше дълъг питстоп. Ако и ние бяхме спрели в 25-тата обиколка, то можехме да сме пред Кубица и да спечелим състезанието.”

„Едва ли ще имаме много възможности да се борим за подиум с BMW, още повече да можем да отговаряме на темпото им.Имахме шанса, но не се възползвахме, така че ще трябва да изчакаме, докато се появи друга възможност.”

Алонсо споделя, че още когато са го извикали, той е изразил съмнение в правилността на решението. От екипа същвременно са го уверили, че това е оптималното решение. При излизането на Хайдфелд пред него обаче испанецът се уверил, че неговата преценка е била по-правилна.