Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо с предварителен полпозишън

Алонсо с предварителен полпозишън

25
0

Свободните сесии днес сутринта за Гран при на Малайзия минаха сравнително спокойно. В първата Михаел Шумахер завъртя Ферари-то си, но успя да продължи. Във втората Фисикела изхвърча от трасето и строши предното си крило. В началото на тази сесия Райконен изпусна колата си и бе принуден да намали планираните обиколки, след като заседна в чакъла.

Следобед в жегата на Сепанг Ферари пак не намериха достатъчно скорост, докато съперниците им се справиха далеч по-успешно. Алонсо потвърди бързината на Рено, като спечели четвъртия полпозишън в кариерата си. Двамата пилоти на френския тим бяха разделени единствено от представящия се великолепно от началото на уикенда Ярно Трули. Добрият резултат обаче бе посрещнат от италианеца със смесени чувства, тъй като днес той научи за смъртта на свой близък приятел.

Михаел Шумахер от своя страна очаква, че тимът ще продължи да се бори във втората квалификация и състезанието утре.

– Определено не съм щастлив от развитието на нещата. В последната свободна тренировка ни стана ясно, че ще имаме проблеми. Ясно е, че в рамките на една бърза обиколка с нови гуми представянето ни не е на нивото на съперниците. В рамките на състезанието обаче ситуацията е различна. Поради това смятам, че няма да сме много по-добри в утрешната квалификация, но ще сме конкурентноспособни в състезанието.

За разлика от мрачното настроение в Скудерията, в Рено цареше далеч по-ведра атмосфера. Алонсо заяви, че е убеден, че ще запази полпозишъна.

В БАР пък вместо Такума Сато на пистата бе Антъни Дейвидсън. Японският пилот е болен и тимът прецени, че е по-разумно да го смени, отколкото да кара в изтощителната жега в Малайзия.