Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо със 129 тура в изпитанията

Алонсо със 129 тура в изпитанията

23
0

Около 10 000 зрители на испанското трасе Херес приветстваха бурно всяко излизане на пистата на любимеца си Фернандо Алонсо по време на втория му ден тестове за Ферари. Двукратният световен шампион е истинска сензация в родината си, където хиляди зарязват работата си, за да го гледат. Още на Рикардо Тормо до Валенсия бе поставен рекорд от 36 000 души по трибуните в първия ден на пилота зад волана на F10. Тази седмица числеността е по-малка, но въпреки това е много добра като за тренировки.

Денят на пистата пък бе доста напрегнат за Алонсо. До обяд той направи най-дългата си серия от 47 обиколки. Общо испанецът натрупа цели 129 тура – най-много от всички състезатели на Херес. Липсата на технически проблеми бе окуражителна и за него, и за екипа. Той кара досега само с един двигател, като измина с него почти 2400 км – също много добро постижение. Утре Фелипе Маса ще започне тренировките си с нов агрегат.

– Работихме по различни неща, опитвайки да разберем как се държи колата при различни условия. Важно е да намерим онзи компромис, при който автомобилът ще работи добре в квалификациите с полупразен резервоар и в надпреварата, когато бензинът ще е много. След два дни и толкова много километри липсата на проблеми ме прави наистина щастлив. А и болидът се управлява наистина лесно при всякакви условия – коментира Фернандо.

По отношение на гумите испанецът бе предпазлив, тъй като температурите по време на първите три старта от шампионата ще са далеч по-различни от тези при предсезонните тестове.