Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Състезанието на Хунгароринг беше изключително тежко

Алонсо: Състезанието на Хунгароринг беше изключително тежко

1455
0
Фернандо Алонсо, Алпин
Фернандо Алонсо,, снимка Алпин

Алпин отново класира два автомобила в зоната на точките в Унгария. Фернандо Алонсо финишира осми, а зад него бе неговият съотборник Естебан Окон. Двамата пилоти се бореха здраво през по-голямата част от състезателната дистанция на Хунгароринг.

От Алпин първи решиха да използват твърди гуми. Това действие не се отплати, тъй като Алонсо и Окон загубиха няколко позиции от пилотите на Астън Мартин и Даниел Рикиардо. Все пак екипът от Енстън спечели общо 6 точки от Хунгароринг, които са от огромно значение в битката с Макларън при конструкторите.

„Състезанието на Хунгароринг беше изключително тежко. Доволен, че спечелих четири точки. Успях да избегна колите в натоварения първи завой след старта и загубих няколко позиции. След това се концентрирах най-вече върху състезателното си темпо. Исках да използвам стратегията за едно спиране с твърди гуми. Не разполагах с две средни смеси за състезанието. Вместо това използвах максимално избора си на гуми за съботната квалификация. Съботното ни темпо ни караше да се чувстваме доста оптимистично за вчерашния ден. Признавам, че очаквах по-добър резултат. Като цяло все още сме пред Макларън по време на лятната пауза, така че това е силен резултат за Алпин. Просто трябва да продължа да печеля точки, както вчера. Надявам се, че тази последователност ще бъде нашата сила в битката за четвъртата позиция при конструкторите“, сподели Алонсо.

Другият пилот на Алпин Естебан Окон финишира на девета позиция. Французинът нямаше темпото и късмета, за да повтори успеха от миналата година.

Можем да се радваме, че спечелихме точки и с двата автомобила. Това винаги е положително, особено когато навлизаме в сезонната пауза. Не мисля, че използвахме максимално потенциала си по време на състезанието. Ще обсъдим като отбор какво можем да направим, за да се подобрим. Еднократното спиране беше предизвикателство, но се справихме с него, за да спечелим точки. Трябваше да се защитавам здраво от Себ [Фетел] в последната обиколка. Като цяло все още сме на четвърто място в шампионата на конструкторите и ще искаме да увеличим преднината си след няколко седмици. Гордея се с отбора и подобренията в представянето през последните няколко месеца. Ще се стремим да продължим тази възходяща траектория, когато сезонът се завърне след заслужената почивка“, каза Окон.

Шефът на Алпин Отмар Шафнауер също коментира събитията по време на Гран при на Унгария.

„След като спечелихме шест точки от Гран при на Унгария, отборът на Алпин остава на четвърто място в шампионата на конструкторите по време на лятната ваканция. Това само по себе си е страхотно постижение и ни дава истинска насока да продължим напред и да атакуваме останалата част от годината. Състезанието беше сложно за нас. Имаше различни стратегии в цялото поле. Избрахме еднократно спиране и за двата автомобила. Това означаваше, че трябваше да бъдем доста внимателни и в двата стинта с гумите медиум и хард, за да сме сигурни, че ще можем да стигнем до карирания флаг с достатъчно добро темпо“, заяви Шафнауер.
Накрая свършихме добра работа, за да удържим някои от болидите с две спирания, които бяха с по-свежи гуми. Както винаги, ще прегледаме състезанието си, за да видим какво можем да подобрим за следващия път. Ще бъдем готови да продължим приятната борба в шампионата с нашите конкуренти през втората половина от сезона. Сега целият екип на Алпин заслужава почивка. Със сигурност ще презаредим силите си през тези три седмици“, допълни шефът на Алпин.