Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се чувства изморен след Гран при на САЩ

Алонсо се чувства изморен след Гран при на САЩ

51
0
Нико Хюлкенберг,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо призна, че се чувства уморен след Гран при на САЩ. Двукратният световен шампион има проблеми с гърба си след удар по време на надпреварата в Абу Даби.

Той завърши пети на пистата в Остин и гонеше Люис Хамилтън (Мерцедес) в последните обиколки. След финала обаче обясни, че не е в оптимална форма в края на сезона.

Изморен съм. Не се подготвих добре за надпреварата чисто физически. Една седмица или лежах на канапето, или си бях в леглото с главоболие. Състезанието е сериозно изпитание, не бе никак лесно. През цялото време водех битка от физическа гледна точка и сега се чувствам уморен – обясни испанецът.

Той се надява в Бразилия да е малко по-добре, като отбеляза и целите на екипа си Ферари за конструкторския шампионат:

Няма да се състезаваме за удоволствие на Интерлагос. Отстрани може да изглежда като че ли няма за какво да се борим, но през тези уикенди има сериозен стрес и напрежение. Всички ще се постараем да се справим колкото се може по-добре. целта и тук бе да намалим разликата в класирането при отборите. Нямахме скоростта да го сторим и загубихме точки, докато Лотус се доближиха до нас. Но в момента нищо не можем да сторим, не сме достатъчно бързи. Водим битка за влизане в Q3, както и да се класираме в точките в неделя. Трябва да сме реалисти и да разберем, че битката за второто място при конструкторите беше мечта. Може би е твърде трудно тя да се сбъдне.