Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се надява на добър старт

Алонсо се надява на добър старт

45
0

Фернандо Алонсо бе наясно още преди началото на квалификацията, че едва ли ще успее да се пребори с пилотите на Ред Бул в борбата за спечелването на квалификацията. В крайна сметка обаче разликата от 1,2 сек спрямо водача едва ли го е зарадвала особено. Все пак обаче състезанието предстои и испанецът се надява да успее както в предишното състезание да изпревари Фетел на старта.

„Определено този уикенд изоставаме сериозно от Ред Бул“, обобщи случилото се до момента испанецът. „Днес определено постигнахме максимума от потенциала на нашия пакет. Свършихме си работата да сме най-бързите от преследвачите на Ред Бул. Но поздравления за Биковете. Те определено доминират през този уикенд и съвсем заслужено окупираха първата редица.

Надявам се все пак утре да направим състезанието за тях трудно, защото през този уикенд определно всичко изглежда прекалено лесно за тях. Знаем, че стартът тук е много важен. На това трасе е трудно да се изпреварва. Стратегията също ще е важна, но добрият старт тук е 60-70% от крайния резултат. Затова се надявам да направим добро потегляне и да спечелим позиции в началото.

Тук да стартираш от прашната част на пистата е много неприятно, мисля че това е най-тежкия старт в целия календар от тази гледна точка. В същото време видяхме доста добри тръгвания от мръсната страна на други писти и лоши от чистата.

Мисля, че голяма част от нещата ще се решат на старта, когато загаснат червените светлини. Надявам се да успеем да направим изпреварвания на старта.“