Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се опасява от силата на Ферари за състезанието в САЩ

Алонсо се опасява от силата на Ферари за състезанието в САЩ

54
0

Фернандо Алонсо очаква трудно състезание този уикенд в Гран При на САЩ, въпреки че се отправя към Индианаполис като победител в последните четири старта.

Световният шампион спечели в Канада миналата седмица, както и преди това в Испания, Монако и на Силвърсоун преди това, и така натрупа преднина от 25 точки в шампионата.

Все пак пилотът на Рено признава, че винаги му е било трудно да намери правилните настройки на Индианаполис, писта, която съперникът му Михаел Шумахер на практика притежава.

Алонсо казва:

– Трябва да призная, че не съм много уверен. Никога не сме постигали оптималните настройки на Индианаполис през последните три години. Не знам защо, но това всеки път е различна писта за нас. Затова отново очаквам трудно състезание. Тази година се борим ние и Ферари, така че защо да не мисля за подиума? Но все пак Индианаполис е още един шанс да спечеля отново и да увелича преднината си.

Шумахер, както винаги, е оптимистично настроен за шансовете си, но очаква гумите да играят ключова роля в тазгодишното състезание. Миналата година 14 болида не стартираха заради опасност от спукване на гумите си.

Повторение на проблемите на Мишлен не е много вероятно, но Шумахер вярва, че тяхната производителност в сравнение със собствените му гуми Бриджстоун, ще бъде от голямо значение.

Пилотът на Ферари, който успя да завърши втори в Монреал, каза:

– Всичко зависи от гумите. По колата – знаем с какво разполагаме от миналия уикенд. Имахме много малко проблеми. Успяхме да сведем загубите до минимум и ситуацията в края беше в наша полза, но трябва да видим как ще се развият нещата на такъв тип трасе. Мисля, че точно това ще наблюдаваме до края на сезона. Едните гуми ще бъдат по-добри на някои трасета, а другите гуми – на други. Очевидно, трябв да направим така, че да имаме предимство в по-голяма част от състезанията.

Шумахер се опитва да доближи Алонсо, но въпреки че спечели само две победи, а испанецът има шест, битката все още му харесва.

Седемкратният световен шампион изгуби короната си от Алонсо миналия сезон, след като Ферари изостанаха много, затова сега се надява на повече шанс да постави младия претендент на мястото му.

Михаел казва:

– Миналата година беше до исвестна степен неприятна. Тази година се забавляваме. Не през цялото време – имам предвид, че можеш да се забавляваш повече, когато печелиш, но не е възможно да побеждаваш винаги. В крайна сметка побеждава този, който е свършил повече работа, а ние засега успяхме да го сторим само два пъти. Те спечелиха шест пъти, така че трябв д аработим повече.