Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо се опасява за репутацията на F1, ако съдът реши в полза...

Алонсо се опасява за репутацията на F1, ако съдът реши в полза на Макларън

37
0

Според Фернандо Алонсо ще е лошо за F1, ако Люис Хамилтън получи световната титла след съдебно решение.###Според Фернандо Алонсо ще е лошо за F1, ако Люис Хамилтън получи световната титла след съдебно решение.
Съществува вероятност британецът наистина да стане шампион. Причината е, че от Макларън информираха ФИА и може би ще обжалват решението на стюардите да не наказват Нико Розберг, Роберт Кубица и Ник Хайдфелд. Тримата пилоти финишираха пред Хамилтън, но след надпреварата бяха разследвани заради несъответствие на температурата на горивото им с изискванията в спортния правилник. Стюардите обаче решиха, че не може да бъде доказано, че бензинът е бил с по-ниска от допустимата температура. Затова тримата не получиха наказания.
Ако от Макларън обжалват и апелативният съдът реши да дисквалифицира пилота на Уилямс и тези на BMW, Хамилтън ще се окаже с повече точки от Райконен и ще получи титлата. Алонсо обаче смята, че подобно развитие на ситуацията може да доведе до ужасни последици за репутацията на Формула 1.

„Би било подигравка, а вече имахме много такива. Ако нещо подобно се случи, това накрая ще погребе спорта”, заяви Алонсо. Испанецът допълни, че Макларън са загубили шампионата заради решенията, които са взели, особено през втората част на сезона. Освен това той отново спомена, че екипът му не го е подкрепял особено.
По отношение на бъдещето си във Формула 1 и евентуалното напускане на Макларън испанецът заяви:

„Знам, че има слухове, но не съм водил преговори с никой друг отбор и това е реалността. Ако не остана в Макларън, не мога да кажа, че Рено е първата опция пред мен.”