Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Шансът беше да сме първи в първия завой

Алонсо: Шансът беше да сме първи в първия завой

30
0

Шансът ни да спечелим състезанието бе да сме първи в първия завой – коментира Фернандо Алонсо минути след победата си в Гран при на Малайзия на пистата Сепанг.###- Шансът ни да спечелим състезанието бе да сме първи в първия завой – коментира Фернандо Алонсо минути след победата си в Гран при на Малайзия на пистата Сепанг. – Бяхме един до друг с Фелипе в този завой, но аз се измъкнах и имах възможността да натрупам аванс. Трябваше да пазя баланс по време на надпреварата, което не е никак лесно с много и малко гориво, с нови или износени гуми. От 10-ата обиколка до първия си питстоп нямах радио. Извадих късмет, че видях питборда. Чудесна изненада е какво постигнахме за толкова кратко време. Спомням си първите дни, как работихме. Много усилия бяха вложени, но не сме очаквали да сме толкова конкурентноспособни.
Световният шампион призна, че екипът му трябва да работи още по състезателното темпо, но и с удоволствие заяви, че колата е била много по-добра, отколкото в Австралия.
Това беше най-трудното състезание, в което някога съм карал – заяви от своя страна съотборникът му Люис Хамилтън, който направи и най-бързата обиколка в надпреварата. – Изключително трудно е да удържиш две Ферари-та зад гърба си. Аз обаче успях да изиграя Фелипе и да го накарам да изпусне точката на спиране. След това пък беше Кими, през по-голямата част на надпреварата. Трудно беше. Свърши ми водата, ставаше все по-горещо и горещо. Но трябваше да поддържам темпото до края.
Във Ферари, разбира се, съжаляваха за пропуснатия шанс, но все пак останаха доволни, че са в зоната на точките.
Щастлив съм, че взех точки, но и разочарован от това как завършихме състезанието. Наложи се компромис с твърде много неща. Най-важното беше да вземем възможно най-много точки и това и направихме. Просто нямахме достатъчно скорост днес. Смятам, че направихме най-доброто днес. Мисля, че сме наясно с причините и се надявам в другото състезание отново да се борим за победа – заяви Райконен.