Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Шансът ни ще е в по-малкото износване на гумите

Алонсо: Шансът ни ще е в по-малкото износване на гумите

43
0
Фернандо Алонсо

По-малкото износване на гумите от страна на Ферари спрямо работата на Мерцедес с тях е единственият шанс, който Фернандо Алонсо вижда за придвижване по-напред в класирането в утрешното състезание за Гран при на Китай.

Поне в Австралия и Малайзия те износваха доста повече гумите от нас – бе категоричен испанецът. – И не мисля, че утре ще е различно, но все пак има много фактори – заяви още двукратният шампион.

На въпрос на ClubS1 дали новите елементи в колата му дадоха поне отчасти по-добра скорост и темпо в първи квалификационен тур Алонсо заяви, че разликата е била малка, въпреки че и на неговия болид, и на този на Маса имаше не само новите видими компоненти, но и бе поставено допълнително крило под носа, което да подобри потоците назад и подобри натиска.

Още в тренировките се видя, че и Мерцедес са по-бързи от нас, бяхме наясно с това. При тях новите неща очевидно дадоха по-добър резултат, какво да се прави – каза още испанецът. – Като цяло обаче автомобилите са почти същите от Малайзия и почти нищо не може категорично да се промени. Истината е, че при нормални условия ние можем да се борим само за пето място, Ред Бул и Макларън са много напред. Все пак се отвори възможност за четвърта позиция на старта след отпадането на [Марк] Уебър, но ние нямахме достатъчно скорост. В състезанието обаче всичко е възможно, трафик, спирания в бокса, износване на гумите – всичко е важно.

Алонсо заяви още, че не са правени компромиси в настройките за по-предно класиране днес за сметка на утрешното състезание.

Напротив, ние знаехме и този уикенд, че в квалификацията шансът ни е ограничен и имаме повече възможност утре да се борим със стратегия – каза още Фернандо, който прогнозира и изхода от мача Реал – Барселона с краткото – 1:1.