Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо щастлив от пола, Хамилтън се оплака от Уебър

Алонсо щастлив от пола, Хамилтън се оплака от Уебър

45
0

Много щастлив от първия си полпозишън за сезона бе Алонсо. Той изпревари съотборника си в Макларън Хамилтън с 0,179 сек, а англичанинът се оплака, че Уебър го е задържал и му е коствал 0,5 сек.
###
Много щастлив от първия си полпозишън за годината и първи за тима му Макларън бе Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион изпревари съотборника си Люис Хамилтън с 0,179 сек в битката по улиците на Монте Карло.
Аз съм много, много щастлив от тази толкова важна първа позиция и от квалификацията като цяло – заяви Алонсо. – Очаквахме дъжд, но само препръска и на следващата обиколка всичко бе нормално. Попаднах и в трафик, но не може да се очаква да вървиш чисто през цялото време. Утре ще е интересно, особено ако времето се намеси.
Люис Хамилтън пък се оплака, че ако не се бил озовал зад Марк Уебър по време на последната си бърза обиколка, е можел да вземе първата позиция. Англичанинът коментира, че е карал на границата и дори докоснал леко бариерите, но австралиецът му коствал половин секунда.
Шефът на Макларън Рон Денис пък вече изрази увереността си, че тимът му ще победи в утрешната надпревара.
И двамата пилоти свършиха перфектна работа. Ясно е, че ще им направим различни стратегии, но сме крайно доволни от изхода на квалификацията. Сега ни трябва само сухо време и мисля, че ще се справим – убеден бе той.