Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ще импровизираме в квалификацията и състезанието

Алонсо: Ще импровизираме в квалификацията и състезанието

54
0
Фернандо Алонсо

Дъждът и мократа писта в Корея в деня за тренировки преди 16-тия кръг от световния шампионат на Формула 1 затрудниха максимално екипа на Ферари. В Скудерията се надяваха да имат възможност за повече тестове, но пороят сутринта направи излизането им безсмислено. През вторите 90 минути трасето изсъхваше толкова бавно, че и те нямаха шанс за изпитания със сухи гуми. В отбора решиха пилотите Фернандо Алонсо и Фелипе Маса да карат само с по един комплект интермедии и затова времената им всъщност не дават никаква представа за темпото на F150° Italia.

Все пак денят не бе съвсем пропилян. Алонсо тества две различни версии на предното крило и събра известно количество информация.

Времето ще е съвсем различни утре и в неделя, така че днешният ден няма почти никакво значение. Целта все още е да разберем повече за поведението на автомобила на тази писта – имаме ново крило, но в такива условия това въобще не е лесно, въпреки че явно бяха идеални за Макларън например. Трябваха ни и повече обиколки, за да загреем гумите. Ще се наложи да импровизираме и в квалификацията, и в надпреварата. Влизането в питлейна е значително подобрено спрямо миналата година, но все още има какво да се желае при изхода – коментира двукратният световен шампион.

Фелипе Маса от своя страна регистрира по-високо от обичайното износване на интермедиите – това бе обяснението му за факта, че дори на изсъхващо трасе времената не бяха подобрени.

Ясно е, че подготовката бе максимално затруднена, но пък ситуацията е еднаква за всички. Излизането от пита е трудно, това се видя от катастрофата на [Нико] Розберг и Хайме [Алгерсуари] – заяви бразилецът.

Той отбелязва своята Гран при №150 в Корея и призна, че с най-хубави чувства си спомня онези надпревари, които е спечелил, включително в родината си през 2008 г., въпреки че тогава загуби титлата в F1.

Най-лошите спомени? Стартове като Унгария и Сингапур през същия онзи сезон, когато победата бе в ръцете ми, но се изплъзна – допълни Фелипе.