Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ще изпробваме още няколко идеи утре

Алонсо: Ще изпробваме още няколко идеи утре

58
0

Тимът на Ферари не се надява да повтори в Гран при на Канада второто място на Фернандо Алонсо от днешната втора свободна сесия на пистата Жил Вилньов. Самият пилот за пореден път заяви, че петъчните времена не означават кой знае какво, а крайният резултат зависи от твърде много и твърде различни фактори.

– Днес работихме по спирачките, тъй като тук са особено силно натоварени, както и по различни реглажи на автомобила с различни нива на аероприлепяне. Имаме още няколко идеи за изпробване утре сутринта преди да вземем окончателно решение. Трябва да опитаме да направим добра надпревара, като не забравяме и за момент, че крайната ни цел е световната титла – категоричен бе двукратният шампион.

Фелипе Маса бе пети, като и при него износването на задните гуми създаваше сериозни проблеми.

– От видяното днес съдим, че болидът ни върви по-добре спрямо предходни стартове. Разликата до най-силните екипи Ред Бул и Макларън като че ли е по-малка и наистина се надявам да се върнем в битката за челните места. Едно от най-трудните неща тук е намирането на правилния компромис между нужната максимална скорост на правите и стабилността в завоите и при спиране – заяви бразилецът.