Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще кара с подобрения мотор на Хонда в Япония

Алонсо ще кара с подобрения мотор на Хонда в Япония

40
0

Фернандо Алонсо ще кара с подобрения двигател на Хонда в предстоящата Гран при на Япония. Новият агрегат бе изпробван миналата седмица в тренировките в Малайзия и показа обещаващи резултати. Тогава обаче неговото използване приключи след петък, а за събота и неделя в колата беше поставен отново предишния см по-старата спецификация.

Сега задвижващата система ще бъде ползвана през целия уикенд, като тя е по-лека и с променена изпускателна система за по-голяма ефективност. За тези ъпгрейди бяха използвани 2 от токените на Хонда за развитие. Другият пилот на тима Дженсън Бътън по всяка вероятност ще продължи да кара със старата спецификация.

Заради използването на новия двигател в Малайзия Алонсо получи общо 45 места назад в решетката наказание и стартира 21-и. Но след страхотен старт той бе 12-и още в първата обиколка, а до края прогресира до 7-а позиция. Самият пилот призна, че отличното му потегляне в последните стартове се дължи и на тренировките на плейстейшън.

„За добрите стартове причините са от всичко по-малко – умения, опит, малко късмет също и тренировки на плейстейшън също. Това помага“, обясни Фернандо. Испанецът заяви още, че желаният прогрес от страна на Макларън и Хонда вече е налице, като напредъкът спрямо миналата година е много голям:

„Прогресът, който искахме е налице. Но той може да няма отношение към следващия сезон, тъй като колата ще е съвсем различна. Философията на Хонда е интересна и е забавно да се работи с тях. Те си вършат работата с хора от Япония и имат мисия. Изключително съм щастлив да съм част от този проект.“