Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще мисли върху плановете за бъдещето си след лятото

Алонсо ще мисли върху плановете за бъдещето си след лятото

53
0

Фернандо Алонсо най-вероятно ще реши и обяви плановете за бъдещето си във Формула 1 след тазгодишната Гран при на Италия, разкри пилотът на Рено. Според настоящите сведения испанецът ще бъде свободен от ангажиментите си към Рено за сезон ’09 при положение, че екипът не успее да завърши поне на трето място в конструкторския шампионат през 2008-ма.
В момента съществуват множество спекулации за бъдещия отбор на Алонсо, но испанецът разкри, че ще изчака преди да вземе решение къде ще кара през 2009 г.
„Мисля, че ще реша след лятото, когато целият този период от състезания, почивка, а след това надпреварите в Белгия и Италия, остане зад гърба ми – обяви Алонсо на Силвърстоун. – Те са много важни състезания за нас, за да се опитаме да достигнем четвъртото място при конструкторите. След това ще дойде времето, в което ще мисля върху възможностите за следващата година.”
От друга страна Фернандо потвърди категорично, че в момента не преговаря с нито един тим за бъдещето си. Испанецът е концентриран върху придвижването на настоящия си екип Рено на по-предна позиция при конструкторите. Целта на французите е четвъртото място и според Алонсо всички в екипа са наясно, че могат да го постигнат. Освен това пилотът спомена, че е нужно тимът да работи паралелно върху развитието на R28 и R29 и то колкото е възможно по-бързо и по-сериозно.