Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще може отново да използва двигателя си от Сингапур

Алонсо ще може отново да използва двигателя си от Сингапур

52
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо ще може да използва отново задвижващата си система от Гран при на Сингапур, съобщиха от Хонда. Пилотът на Макларън получи сериозни повреди по колата, след като стана жертва на катастрофата на старта на Марина Бей между Кими Райконен, Макс Верстапен и Себастиан Фетел.

Алонсо продължи състезанието, но пораженията по болида се оказаха твърде големи и се наложи той да се прибере в бокса и да се откаже от надпреварата. Така той изпусна отличен шанс да се пребори за място на подиума, който щеше да е първи за Макларън от 2014 г. В Хонда се притесняваха да не има поражения по агрегата в резултат на удара.

До момента за сезона Алонсо използва 9-о турбо, 7-и двигател с вътрешно горене, 9-а хибридна система MGU-H, 7-а система MGU-K, 6-а батерия и 5-и електронен блок при по 4 разрешени за сезона. И при нова смяна на който и да е компонент, той ще трябва да изтърпи наказание на стартовата решетка.

„Бяхме притеснени, че моторът може да е непоправимо повреден, но за щастие след преминатата проверка във фабриката в Сакура, можем да потвърдим, че той е добре и може да бъде използван отново“, обясни спортният шеф на Хонда за F1 Юсуке Хасегава.