Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще реши дали остава в F1 след лятната пауза

Алонсо ще реши дали остава в F1 след лятната пауза

43
0

Фернандо Алонсо заяви след представянето на новия болид на Макларън MCL32, че ще реши дали да остане във Формула 1 и през следващата година след лятната пауза на този сезон. Испанецът спечели две световни титли с Рено през 2005 и 2006 г., а от 2015 г. е в Макларън. Последните му два сезона обаче не бяха никак успешни, но причината за това бе изцяло в неконкурентноспособния болид на Макларън-Хонда. Преди испанецът на няколко пъти заяви, че ако новите коли не са забавни за каране, би си тръгнал от спорта след края на 2017 г.

„Очаквам промяна по отношение на това колко вълнуващи ще се новите коли за каране, коментира Алонсо. – Всички трудности, които имахме с модерните коли с турбо мотори за последните 4-5 години намалиха малко състезателния дух. Ние пазим гуми, пестим гориво, батерии и не можем в нито една обиколка от състезанието да натискаме толкова, колкото искаме.

Определено се надявам тези нови регулации да върнат малко състезателния дух и битките. Дали това ще стане така, ще разберем в първите няколко състезания. По отношение на бъдещето ми в спорта, няма да мисля за това преди септември. Това е добър месец да започнеш да мислиш за себе си и да решиш какво да правиш. Ще отговоря на този въпрос след лятната пауза.”

Испанецът също така обясни, че въпреки несигурността около бъдещето си в F1, той ще е напълно мотивиран за идния сезон: „Започвам тази година с максимална отдаденост. Идвам с напълно нова мотивация, пред мен е ново предизвикателство и мога да дам нещо повече спрямо дебютантите и тези, които не са карали по-старите коли. Искам да съм шампион и затова тренирах на -10 градуса в снега миналия месец.”

Алонсо също така разкри, че е получил обаждане от Мерцедес със запитване дали би карал за екипа на Сребърните стрели след оттеглянето на Нико Розберг от спорта. Испанецът обаче реши да остане в Макларън и да продължи развитието на проекта с Хонда. „Те искаха да чуят каква е ситуацията при мен, а тя бе много ясна: Че имам още една година с Макларън и съм щастлив да бъда там”, обясни Фернандо.