Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще се пази на старта от по-бързите от него Фетел и...

Алонсо ще се пази на старта от по-бързите от него Фетел и Грожан

41
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо бе много умерен в прогнозите си за нов успех в Гран при на Китай утре и изобщо за развитието на шампионата, независимо от първото място, което заема във временното генерално класиране на пилотите.

Не сме наивници, за да мислим за подобно нещо при положение, че сме 1 сек зад другите – усмихна се той на въпроса дали въпреки всичко не мисли за краен успех този сезон. – Първо трябва да намерим добия пакет за колата и след това малко по-малко да намаляваме дистанцията.

Фернандо ще стартира от същата позиция, от която потегли и в Малайзия, където спечели. Сам обаче каза, че този път едва ли нещата ще се развият по същия начин, защото колата била добра дори не на типично мокра писта, а само с интермедии на специфичните условия в Сепанг.

Испанецът предупреди още, че при това утре ще трябва да гледа не само как да изпревари своите съперници, но и как да запази позицията, защото зад него стартират по-бързите от него (по думите му) Себастиан Фетел (Ред Бул) и Ромейн Грожан (Лотус).

Алонсо обясни, че не е изненадан от скоростта на Мерцедес и дори от темпото на Заубер, защото и двата тима показали отлична скорост още в тестовете преди началото на сезона.

Фернандо не бе шокиран и от 11-о място на Фетел, коментирайки, че самият факт, че двете коли на Ред Бул са конфигурирани по различен начин говори за това какви търсения има тимът, разполагал с огромен аванс пред 12 месеца.