Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо ще се подложи на операция в началото на следващата година

Алонсо ще се подложи на операция в началото на следващата година

3194
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо ще се подложи на операция следващия месец за да се отстранят две титаниеви пластини от горната му челюст. Пилотът на Алпин претърпя инцидент докато е карал колело през месец февруари тази година. 

Малко преди завръщането си във Формула 1 Алонсо беше ударен от кола по време на колоездене в Швейцария. Заради това испанецът се нуждаеше от операция за възстановяване на фрактурата на челюстта. Фернандо успя да вземе участие в предсезонните тестове, но по негово собствено мнение му е трябвало малко време, за да свикне с колата.

След като по-рано през годината потвърди нуждата от нова хирургическа намеса, Алонсо разкри, че ще се подложи на процедурата следващия месец.

„Трябва да съм по-добре подготвен в сравнение с тази година“, каза Алонсо.

„Инцидентът с велосипеда през февруари оказа сериозно влияние. Този януари ще трябва да махна пластините от лицето, след което ще ми трябва малко почивка. Така или иначе планирах да съм свободен през това време, дори и без да се оперирам. Време ми е малко да се отпусна. След това трябва да започна подготовката си за зимните тестове. Ако колата е конкурентоспособна, съм сигурен, че ще съм на 100 %“.

Алонсо успя да спечели първия си подиум след завръщането си в спорта. Испанецът финишира на трета позиция в Гран при на Катар, което бе първо качване на почетната стълбичка от седем години насам. Също така помогна за победата на своя съотборник Естебан Окон в Унгария, след като задържа Люис Хамилтън зад себе си в продължение на няколко обиколки. Фернандо е най-възрастния пилот на стартовата решетка след оттеглянето на Кими Райконен. Пилотът на Алпин обясни, че подготовката му се е променила с напредването на възрастта. Въпреки това е готов да започне новия сезон още сега.

„След инцидента с велосипеда броях дните до Бахрейн и не бях напълно готов за първото състезание. Тази зима ще тренирам малко повече. Очевидно нямам силите, които имах преди 15 години. Трябва да се спазва хранителен режим, да има повече разтягания и правене на много други неща с цел поддържане на добра форма. Готов съм да го направя. Ще дам всичко от себе си, въпреки че съм заобиколен от толкова млади пилоти“, завърши Фернандо Алонсо.